UVOD U POLITIKU

Thomas Meyer

Izdavač: CID – Podgorica
Format: 17×24 cm
Broj strana: 256
Pismo: Latinica
Povez: Tvrdi, šiven
Godina izdanja: 2013.
ISBN: 978-86-495-0449-3

CIJENA: 16,05€

ODLOMAK
Uvod u politiku

PREDGOVOR

Ova je knjiga nastala na temelju studija politike, i njemu je namijenjena. Izborom tema, razinom predstavljanja, a s obzirom na korištene izvore, na tragu je onoga što se može postići na uvodnim predavanjima. Njena namjera nije dati cjelovit uvid, već, naprotiv, potaknuti daljnja propitivanja. Pristupom temama, načinom prikaza i izborom obrađenih pitanja autor je imao želju i namjeru omogućiti temeljno razumijevanje osobitosti politike i njezine karakteristične logike.

Specifičan odabir tema rezultat je studijskih diskusija, koje su često proizašle iz temeljnih pitanja. To vrijedi za poglavlja od 15. do 18. i 20. Kod pojedinih autora koji se obrađuju upućeno je na određeno djelo u cjelini, dok se za popratne rasprave biralo odgovarajuće dijelove.

Za kritički pregled teksta prvog izdanja te upute za cijelu ili pojedine dijelove knjige autor zahvaljuje prof. dr. Ulrichu von Alemannu, Sveučilište Düsseldorf, prof. dr. Reimundu Seidelmannu, Sveučilište Gieẞen, prof. dr. Mariu Telu, Sveučilište Libre, Bruxelles, i dr. Johannesu Kandelu, Akademija za političko obrazovanje. Friedrich-Ebert-Stiftung Berlin. Za kritički pregled i mnogobrojne važne poticaje zahvaljujem gđi. Kristini Wied, dipl. novinarki, Svučilište Münster, Anji Mikler, M. A., Sveučilište Dortmund, dr. Cӓcilie Schildberg, TU Dortmund, i prof. dr. Udi Vorholtu, TU Dortmund. Odgovornost za knjigu snosi, naravno, sam autor.