ZAKON O POREZU NA DODATU VRIJEDNOST

SA PODZAKONSKIM AKTIMA I ODABRANOM PORESKOM PRAKSOM

Zakon o porezu na dodatu vrijednost

Izdavač: Pravni ekspert doo – Podgorica
ISBN: 978-9940-744-11-3
Format: 17×24 cm
Broj strana: 711 strana
Pismo: Latinica
Povez: Tvrdi, šiven
Godina izdanja: decembar 2019.

MALOPRODAJNA CIJENA: 48,15€
SPECIJALNA CIJENA SA POPUSTOM 40%: 28,89€

ODLOMAK
Zakon o porezu na dodatu vrijednost

PREDGOVOR

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji s korisnicima, kao izdavač Kataloga propisa — prve elektronske enciklopedije crnogorskih propisa, uočili smo potrebu stvaranja izdanja koja će njihovu biblioteku obogatiti kvalitetnim informacijama.

Pokušali smo da funkcionalnost i praktičnost Kataloga propisa pretočimo u štampana izdanja, koja će našim korisnicima služiti za detaljna iščitavanja i dugoročna istraživanja.

Zakon o porezu na dodatu vrijednost je donijela Skupština Republike Crne Gore na drugoj sjednici drugog redovnog zasijedanja u 2001. godini, dana 27. decembra 2001. godine. Objavljen je u Službenom listu Republike Crne Gore, br. 065/01 od 31.12.2001. godine, a stupio je na snagu 1. 1. 2002. godine. U dosadašnjoj primjeni imao je petnaest izmjena. Posljednja izmjena izvršena je na osnovu Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga (Službeni list Crne Gore, br. 46/19 od 07.08.2019).
Prečišćeni tekst ovog zakona stupa na snagu 1. 1. 2020. godine.

Prečišćeni tekstovi podzakonskih akata donesenih za izvršenje ovog zakona su prikazani hronološkim redom, po datumu objavljivanja i čine sastavni dio knjige. Obrasci koji prate pojedina podzakonska akta nijesu prikazani u knjizi, jer je iste praktičnije preuzeti iz Kataloga propisa, web sajta Poreske uprave ili ih dobiti, na e-mail, direktno od izdavača.

Poreska praksa, koja prati pomenuti zakon, objavljena je u posljednih nekoliko godina od strane Poreske uprave Crne Gore. U knjizi su prikazani integralni tekstovi mišljenja, a naš stručni tim ih dodatno uobličio dodavanjem naslova i sentence koja predstavlja suštinu objavljenog mišljenja.
Vođeno je računa o brojnim izmjenama koje je pretrpio Zakon o porezu na dodatu vrijednost, tako da se u knjizi nalaze isključivo važeća mišljenja koja se odnose na aktuelnu verziju zakona.

Izdavač