ZAKON O SVOJINSKO-PRAVNIM ODNOSIMA

SA AKTUELNOM SUDSKOM PRAKSOM

Izdavač: Pravni ekspert doo – Podgorica
ISBN: 978-9940-744-05-2
Format: 17×24 cm
Broj strana: 672 strane
Pismo: Latinica
Povez: Tvrdi, šiven
Godina izdanja: januar 2019.

MALOPRODAJNA CIJENA: 48,15€
SPECIJALNA CIJENA SA POPUSTOM 40%: 28,89€

PREDGOVOR

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji s korisnicima, kao izdavač Kataloga propisa — prve elektronske enciklopedije crnogorskih propisa, uočili smo potrebu stvaranja izdanja koja će njihovu biblioteku obogatiti kvalitetnim informacijama.

Pokušali smo da funkcionalnost i praktičnost Kataloga propisa pretočimo u štampana izdanja, koja će našim korisnicima služiti za detaljna iščitavanja i dugoročna istraživanja.

Zakon o svojinsko-pravnim odnosima donijela je Skupština Crne Gore na sjednici prvog redovnog zasijedanja u 2009. godini, dana 26. februara 2009. godine. Objavljen je u Službenom listu Crne Gore, br. 019/09 od 13. 3. 2009. godine, a stupio je na snagu 21. 3. 2008. godine.

Izvode iz sudske prakse, koji prate pomenuti zakon, objavili su, u posljednih nekoliko godina, Apelacioni sud Crne Gore i Vrhovni sud Crne Gore, dok je jedan dio kreirao naš stručni tim na osnovu sudskih odluka sa zvaničnog sajta sudova Crne Gore.

Svi izvodi iz sudske prakse sistematizovani su i povezani s odgovarajućim članovima zakona. Takođe, dat je i odgovarajući indeks zakona i njihovih članova koji se spominju u izvodima sudske prakse, povezan sa odgovarajućim stranama knjige.

Uporedno pravo, koje je implementirano u Katalogu propisa, uspješno smo prenijeli i u štampano izdanje, tako da se pored postojeće sudske prakse, ispod nekih članova, nalaze i važeći izvodi sudske prakse doneseni na osnovu Zakona o svojinsko-pravnim odnosima (“Zakon o osnovama svojinsko-pravnih odnosa (“Službeni list SFRJ”, br. 6/80, 36/1990 i “Službeni list SRJ”, broj 29/96).

Nadamo se da ćemo ovim izdanjem obogatiti biblioteke eminentnih stručnjaka, ponuditi dragocjenu pomoć svim pravnicima, ali biti i vodič kroz obligaciono pravo svim zainteresovanim licima.